Tabara Aventura Cercetasilor

Ofertă Specială

Bucovina 2024

BONUS: Program Distractiv De Aventură!

ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU DESFĂȘURARE PROGRAM                 

Program 6 nopți /7 zile

Locație: HOSTEL ALEX, Campulung Moldovenesc

INTRODUCERE ÎN TABĂRA PLINĂ DE AVENTURĂ

Vă învităm într-o lume unde copiii pot cunoaște natura cu frumusețile ei, unde vor îmbrățișa aventura și pot descoperi o mulțime de lucruri noi atât despre ei înșiși, cât și despre mediul înconjurător.

„Cercetăşia” este educaţie pentru viaţă – dezvoltă cunoaşterea de sine, necesitatea de a căuta noul, de a participa, de a explora, dar mai ales de a descoperi, a făuri și de a ajuta.

Activitățile desfășurate în mijlocul naturii, cum ar fi tehnicile de supraviețuire, orientarea după natură și hartă, drumețiile, construirea de adăposturi aduc un aport esențial în buna dezvoltare fizică și psihică a copiilor;  și contribuie la pregătirea pentru o viață sănătoasă și echilibrată.

        ITINERARIU

ZIUA 1 – „DRUMUL CU AVENTURA”

Dis de dimineață, nu mai devreme de ora 06:00 (ora de plecare se stabilește în funcție de locul de plecare), pornim în călătorie către Bucovina cea de poveste. Ne începem drumul „aventuros” din București, continuăm către Buzău- Bacău- Campulung Moldovenesc. Chiar dacă timpul nostru este limitat vom avea totuși ocazia să facem scurte opriri pe traseu, pentru a bifa o parte dintre monumentele istorice și obiectivele de mare importanță ce se ivesc în drumul nostru. Vom vizita două dintre obiective la alegere, precum Mănăstirea Agapia, Mănăstirea Văratec, Muzeul Memorial „Ion Creangă”- Humulești, Mănăstirea Neamț sau doar un obiectiv, și anume Cetatea Neamțului.  

La lăsarea serii (dupa ora 18:00), intrăm cu autocarul pe „uliță”, și ne vom pregăti pentru o aventură de neuitat, dar înainte vom face cunoștință cu gazdele noastre și începem procedura de cazare.

ZILELE 2 – 6 – PROGRAME SPECIALE ȘI EXCURSII OPȚIONALE

Pe parcursul urmatoarelor zile, copiii vor avea parte de un program special în care urmărim în mod deosebit dezvoltarea spiritului de echipă și sublinierea rolului fiecărui coechipier ca parte integrată în grup. Probele pe care le vor desfășura pun în evidență creativitatea și atenția copiilor precum și aptitudinile de coordonare si cooperare.

DRUMEŢIA CU OBSTACOLE SURPRIZĂ – fiecare echipă va primi din partea organizatorilor o hartă a zonei. Pe această hartă va fi bifat traseul pe care îl vor parcurge şi anumite instrucţiuni cu privire la desfăşurarea probei. Pe parcursul acestei drumeţii, concurenţii vor întâlni mai multe posturi de control cu arbitrii, iar în fiecare post se va desfăşura câte o probă surpriză. Traseul are un grad minim de dificultate, putând fi parcurs chiar și de către copiii fără experiență. Joaca și voia bună sunt cuvintele cheie pentru a descrie această experiență.

MONTAJUL, LABIRINTUL, PÂNZA DE PÃIANJEN MUZICALÃ, PUZZLE-UL – sunt doar câteva din jocurile pe care le avem de deslușit. Probele pun în evidență în primul rând aptitudinile de coordonare și cooperare pentru atingerea obiectivelor comune. Învățarea marcajelor turistice, orientarea în teren după semne, plimbarea pe traseele montane sunt la rândul lor probe care ne ajută să asimilăm informații noi.

TEHNICILE CERCETĂȘEȘTI  – (supraviețuire, alimentație, prim ajutor, pericole în natură) nu vor lipsi din programul de tabără; ele au rol de inițiere în turismul montan și nu numai. În urma desfășurării lor se evidențiază preocuparea copiilor pentru soluționarea problemelor comune precum și creșterea încrederii reciproce între aceștia.

ACTIVITATI DISTRACTIVE – copiii învață mai bine atunci când participă activ, decât atunci când citesc, ascultă sau privesc. Jocul ne oferă această oportunitate de învățare experiențială. Un moment de relaxare bine meritat îl vom petrece la piscina din locație (unde este obligatorie purtarea căștii).

La jocuri, activăm spiritul de echipă, atenția, rapiditatea, motricitatea grosieră și spontaneitatea copiilor.

În pădure ne vor surprinde „animaluțele feroce”, despre care vom învăța cum să ne protejăm. Natura ne va indica punctele cardinale, apa va fi elementul vital pentru supraviețuire, adăpostul va fi locul în care ne vom hrăni și ne vom odihni. Orientarea turistică ne este utilă pentru a ne dezvolta simțul observației, a ne face mai atenți la micile detalii din viață și la a ne călăuzi pe drumul cel bun.

În fiecare după amiază participăm la activități sportive (jocuri de echipă – fotbal, volei, baschet, badminton, tenis de masă) și vom putea pleca în excursii și drumeții pentru a putea descoperi și a ne bucura de frumusețile Bucovinei. Vă propunem două excursii (incluse în oferta de transport propusă sau pe care trebuie să le luați în calcul în cazul în care veniți cu transportul dumneavoastră):

 • Excursia 1: Câmpulung Moldovenesc – Muzeul Oului (preț bilet intrare 5 lei ) – plimbare cu Mocănița Huțulca – Moldovița (pret bilet 30 lei/ copil și  50 lei/ adult – preț valabil în vara 2023).
 • Excursia 2: Câmpulung Moldovenesc – Pojorata – Drumul Comorilor – Transrarău. În această drumeție putem admira Pietrele Doamnei, Vârful Rarău, ne vom bucura și admira frumusețile naturii și ne vom reîncărca cu energie benefică oferită de panorama uluitoare a Munților Giumalau, Ceahlău și peisajele Văilor Moldovei și Bistriței sau Traseul 3 de la excursiile opționale.

În aceste zile ne vom face timp și pentru organizarea unei excursii opționale pentru a putea vizita o parte din minunata Bucovina:

 • Traseu 1: Mănăstirea Moldovița – Mănăstirea Sucevița – Atelierul de ceramică neagră din Marginea- Rădăuți. TARIF – 50 lei/persoană  – o zi.
 • Traseu 2: Mănăstirea Moldovița – Mănăstirea Sucevița – Atelierul de ceramică neagră din Marginea- Mănăstirea Putna-  Rădăuti. TARIF –  60 lei/persoană – o zi.
 • Traseul 3: Câmpulung Moldovenesc – Sadova – Lacul Iezer. TARIF 25 lei/persoană – jumătate de zi.
 • Traseul 4: Suceava (Muzeul de istorie, Cetatea de scaun a Sucevei, Planetariu) – Falticeni (Muzeul Apelor Mihai Băcescu, unde vom face o incursiune în lumea apelor). TARIF – 60 lei/persoană – o zi.

*Fiecare grup poate opta pentru maxim 2 excursii optionale (una de o zi si una de jumătate de zi).

**În costul excursiilor nu sunt incluse tarifele de intrare la obiectivele turistice sau parcările.

Fiecare seară va fi deosebită pentru că avem pregătite programe speciale: serate de dans, jocuri, activităti sportive.

ZIUA 7: LA REVEDERE, DULCE BUCOVINA!

Cu părere de rău și cu dorința că ne vom revedea și cu alte ocazii, ne luăm „La revedere!” de la gazdele noastre primitoare și pornim cu bateriile încărcate spre casă, dornici să povestim celor dragi cum am petrecut zile minunate în Bucovina.

Traseu retur: Câmpulung Moldovenesc – vizită Mănăstirea Voroneț sau Vizită Manastirea Humor – Bacău – Buzău – București.

***Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica ordinea desfășurării activităților în funcție de condițiile meteorologice și a anumitor necesități ale grupurilor.

Pachetul include următoarele servicii:

 • 6 nopți de cazare conform programului;
 • Pensiune completă – toate mesele servite în regim bufet deschis + băuturi;
 • Bonus: Program distractiv de aventură!
 • Echipamente necesare pentru desfășurarea programului.
 • Asigurăm căratul bagajelor până în cameră doar copiilor cu vârsta de până în 8 ani! DUPĂ ACEASTĂ VÂRSTĂ SE POATE ASIGURA CONTRA COST PÂNĂ LA CAMERĂ ȘI DIN CAMERĂ LA AUTOCAR – preț 20 lei!
 • Asistență consultul și administrarea tratamentului sunt GRATUITE, însă medicamentele sunt contra cost!
 • Asistenta turistcă. Fiecare 4 copii sunt însoțiți de către un cadru didactic!!!

Tariful nu include următoarele servicii:

 • Transport autocar (se poate solicita oferta de transport cu plecare din București sau din alte orase din țară – tariful diferă în funcție de punctul de plecare). 

În cazul în care veniți cu transportul dumneavoastră vă rugăm să aveți în vedere faptul că trebuie să asigurați transportul și pentru excursiile trecute în program. În această situație grupul trebuie să asigure cazarea și mesele șoferului (în locurile reținute), taxa pentru acest loc fiind de 1.000 lei! Putem asigura gratuit cazarea șoferilor care însoțesc un grup compact de 50/60 persoane, în camere cu 3 sau 4 locuri.

 • Asigurare medicamente – opțional 50 lei persoană/sejur (acest serviciu este opțional și garantează accesul la medicamente în timpul taberei indiferent de oră (în cazul în care nu se optează pentru această asigurare, necesarul de medicamente trebuie asigurat de către organizatorul grupului).
 • Excursiile opționale.
 • Intrările la obiectivele turistice menționate în program.
 • Activități optionale în parc după cum urmează: Tiroliană ( 10 lei/coborârea), traseu de aventură prin copaci (20 lei/ un traseu), bile pe apă (20 lei/ 5 minute), tir cu arcul (10 lei/7 săgeți), tir cu pușca (10 lei/ 15 focuri), trambulină (10 lei/ 7 minute), plimbare cu bicicleta (20 lei/ 20 minute), plimbare cu caiacul (25 lei/ 20 minute), topogan gonflabil (10 lei/10 minute), hidrobicicletă (40 lei/ 20 minute ptr. 4 persoane), trambulina bungee (20 lei / 5 minute).

INFORMAȚII ELEMENTARE:

 • Oferta este valabilă prin achitarea unui avans de 200 lei/plătitor în termen de 14 de zile de la data confirmării și tranșa doi de 300 lei până la 20 decembrie 2023! Pentru rezervările efectuate dupa data de 20 decembrie se achită un avans de 500 de lei în termen de 14 zile de la confrmarea rezervării.
 • În caz de retragere după achitarea avansului acesta nu se returnează ci se acceptă doar înlocuiri. În cazul în care retragerea intervine după data de 1 Aprilie 2023 sumele datorate pentru fiecare loc sunt egale cu contravaloarea taberei. Se acceptă doar modificări de nume până cu 7 zile înainte de intrare.
 • În cazul în care programul nu poate fi susținut din cauza unor eventuale restricții impuse de autorități acesta va fi reprogramat la o dată ulterioară stabilită de comun acord.
 • Contravaloarea taberei se achită integral până la data de 10 Iunie 2024!
 • Fiecare grup trebuie să fie însoțit de minim 2 adulți indiferent de numărul de participanți.
 • Din motive obiective și pentru o mai bună desfășurare a programului nu vom mai primi în grupuri copii mai mari de clasa a 8 a.
 • Programul este obligatoriu pentru toți participanții deoarece pe durata activităților nu putem oferi supraveghere în afara atelierelor. Dacă considerați că o parte dintre copiii înscriși nu vor dori să participe la programul propus vă sfătuim să vă reorientați către un alt program cu activități atractive pentru toți participanții.
 • Din motive de siguranță alimentară, vă aducem la cunoștință faptul că este complet interzisă achiziționarea alimentelor din afara locațiilor pe tot parcursul programului, coordonatorul taberei rezervându-și dreptul de a refuza continuarea participării la program persoanelor care încalcă această regulă.
 • Anexele atașate trebuie prelucrate și trimise pe mail înainte de plata avansului împreună cu datele de contact (adresa mail si numar de telefon) ale tuturor cadrelor didactice însoțitoare.
 • Pe Anexe trebuie să apară absolut toți participanții (elevi + cadre didactice însoțitoare + copii de cadru didactic, dacă este cazul).
 • Vă rugăm să vă asigurați că atât colegii dumneavoastră (cadre didactice însoțitoare) cât și părinții copiilor participanți au luat la cunoștință programul și regulamentul.
 • De asemenea, nu vom mai primi părinți, bunici sau alți adulți care nu sunt cadre didactice însoțitoare, singura excepție fiind cazurile medicale care trebuie dovedite cu acte la data rezervării. (În caz contrar adulții vor trebui să achite un supliment de 800 lei adaugat tarifului, doar în urma acordului coordonaturului care își rezervă dreptul de a refuza intrarea acestora în locație).     
 • Plata serviciilor turistice se face prin transfer bancar sau cash (dar nu mai mult de 10 000 lei la fiecare contract), iar diferența doar prin transfer bancar.

Vă așteptăm să petrecem o săptămână de neuitat în Bucovina!