Obiective Turistice
COMPLEX DUMBRAVA MINUNATA
Constituie un veritabil punct de plecare în pelerinaj la mănăstirile Bucovinei,locuri sfinte în care întâlnești istoria la tot pasul:
Manastirea Putna
Manastirea Voronet
Mănăstirea Sucevița, mănăstire ortodoxă inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava, ctitorie a Mitropolitului Gheorghe Movilă, anul sfințirii, 1581.
Manastirea Humor
Mănăstirea Humor (denumită uneori și Mănăstirea Humorului) este o mănăstire ortodoxă din România, construită în anul 1530 în satul Mănăstirea Humorului din comuna omonimă (aflată în prezent în județul Suceava) de către marele logofăt Toader Bubuiog.
Muntele Rarau
Muntele Rarău reprezintă dimensiunea fundamentală a lumii, latura cosmică a vieții și a istoriei. Plin de foșnete și de murmure de tot felul, de ciripit de păsări, de boncăluitul cerbilor, se înalță de fundul lumii spre cer, ca un enorm telescop în oglinzile căruia alunecă timpul și infinitul. Cu el începe aici, în partea de nord a țării, realitatea sufletească din care a izvorât unduitoarea potrivire de cuvinte: Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai…
Pietrele Doamnei
Pietrele Doamnei sunt principalul punct de atracție al Munților Rarău și reprezintă un grup de stânci calcaroase cu forme impozante de care se leagă multe din Legendele Rarăului.
Piatra Soimului
Piatra Șoimului constituie și un punct de belvedere de tip skywalk situat la altitudinea de 1530 metri, care permite vizualizarea priveliștii spre masivele Gimalău, Ceahlău, Rarău și spre Pietrele Doamnei.
Rezervatia naturala Cheile Moara Dracului
Rezervația naturală Cheile Moara Dracului, arie protejată de interes național, reprezintă unul din punctele de mare atracție din zona Câmpulungului Moldovenesc, fiind situate nu departe de oraș, putând fi străbătute pentru a ajunge în creasta munților Rarău. Nu sunt foarte lungi, fiind compuse dintr-un sector de 60 metri în aval și un altul de 30 metri în amonte. În schimb sunt foarte înguste (4 – 5 metri lățime pe alocuri) și foarte spectaculoase. Rezervația este raiul plantelor mai rare: tisa, floarea de colț, urechelnița, vulturica, clopoțelul de munte. Ieșirea spre amonte din primul sector este de o spectacolitate deosebită, mărginită de două stânci uriașe, albe, ca niște porți. După vizitarea rezervației, sigur veți reveni la bază cu sufletele pline de frumos, de verde, de flori și aer cu parfum de cetină.
Muzeul Oualor
Muzeul ouălor „Lucia Candrea” din Moldovița este cel mai mare muzeu cu ouă decorate din lume cuprinzând 11000 de exponate în 106 vitrine și are trei secțiuni: lucrări unicate ale Luciei Candrea, adevărate comori pe coajă de ou, colecția de ouă încondeiate foarte vechi adunate din satele locuite de etnia huțulă (Moldovița, Ciumârna, Breaza, Izvoarele Sucevei, Moldova Sulița) și colecția internațională alcătuite de exponate primite de la creatori din 56 de țări recunoscute în lume ca fiind țări cu tradiție în acest domeniu al artei.
Mocanita Hutulca
Mocănița „Huțulca” din Moldovița, te poartă pe un traseu pitoresc, de-a lungul râului Moldovița, traseu care măsoară 12 km. Pe durata călătoriei se pot admira frumusețile montane ale zonei într-o atmosferă liniștită și prietenoasă care duce la relaxare și încărcare cu energie pozitivă.
Muzeul Arta Lemnului
Muzeul „Arta lemnului” din Câmpulung Moldovenesc, prin tot ce adăpostește și valorifică, este o colecție etnografică de valoare excepțională, specializată în prezentarea bunurilor din lemn întâlnite în Obcinile Bucovinei, așa cum au fost ele gândite, făurite și folosite de populația de munteni din cele peste o sută de așezări din zonă. Vizitarea muzeului ne înlesnește înțelegerea acestui univers al lemnului, prefăcut cu migală și meșteșug în bunuri utile și frumoase, calități cu care țăranul câmpulungean le-a înconjurat dintotdeauna. Este unic în Europa.
Manastirea Moldovita
Mănăstirea Moldovița este una din vechile așezări călugărești, cu un important și glorios trecut istoric, ctitorie a voievodului Petru Rareș, inclusă pe lista patrimoniului cultural mondial, anul sfințirii 1532.