Ateliere de Brutarit

Din regiunea de poveste a Bucovinei, imbibata de istorie si binecuvantata cu peisaje unice, nu puteau lipsi Atelierele de Brutarit. Invitam toti gurmanzii sa ia parte la cele mai delicioase activitati, unde vom descoperi un univers culinar cu adevarat special ce reprezinta mostenirea culturala a bucovinenilor.

In aceste tinuturi pitoresti, traditiile culinare s-au transmis din generatie in generatie si au fost pastrate cu sfintenie chiar si in aceste timpuri moderne, retetele delicioase ramanand neschimbate de veacuri. Echipati cu pasiunea si determinarea unor adevarati bucatari vom pasi si noi, alaturi de animatori, in lumea captivanta a gastronomiei satelor bucovinene. Vom deslusi retetele secrete si vom patrunde in mireasma dulciurilor si in aromele imbietoare ale brutariei.

Ne pregatim sa framantam, sa modelam sau sa coacem si apoi vom gusta din delicioasele preparate gatite cu manutele noastre, la urmatoarele ateliere:

4. Atelierul de Pizza

5. Atelierul de Paine

6. Atelierul de Placinte

7. Atelierul de Fursecuri

8. Atelierul de Turta Dulce

Ce vom invata in cadrul acestor ateliere?

  • Pregatirea si framantarea aluatului de pizza;
  • Cum sa impletim painea in trei, patru sa chiar opt fire;
  • Retetele celor mai gustoase placinte bucovinene;
  • Vom deslusi secretele delicioaselor fursecuri si ale turtei dulci.

In cadrul acestor ateliere vom fi martori la pastrarea si transmiterea prin viu grai a retetelor traditionale bucovinene, ne vom bucura de peisajele pitoresti, dar si de atmosfera plina de farmec.

Atelier 4, 5, 6, 7 sau 8

*Tarifele sunt valabile pentru plecarile din: Suceava, Iasi, Botosani, Bacau, Piatra Neamt, Targu Neamt, Falticeni, Bistrita.

**Pentru excursiile organizate din Cluj si Targu Mures se achita un supliment de 60 lei (autocar 50/60 locuri), respectiv 80 lei (autocar 35/40 locuri).

***Adultii (parinti/bunici) care participa la excursie vor achita un supliment de 30 lei pentru masa de pranz!

TARIFUL INCLUDE:

  • Transportul cu autocare/microbuze clasificate;
  • Masa de pranz ce include: ciorba/supa + felul 2 + desert;
  • 1 atelier la alegere dintre cele propuse (9 sau 10).

TARIFUL NU INCLUDE:

  • Taxele de intrare la obiectivele turistice.
  • Taxele de poduri, bacuri, parcari.

Nota: Rezervarea pentru mai multe activitati care depasesc valoarea pachetului din program se va face cu cel putin 7 zile inainte de data excursiei rezervate, si este valabila doar in urma confirmarii in scris a organizatorilor!