Ateliere de Arta

Fiecare dintre atelierele din cadrul Aventura in Natura a fost conceput special pentru a dezvolta creativitatea, imaginatia si expresia personala a fiecarui copil. Ne propunem sa inspiram si sa insuflam pasiunea pentru arta si frumos, sa descoperim talente ascunse si sa ii ajutam pe micuti sa devina mai deschisi, mai prietenosi si comunicativi, oferindu-le in acelasi timp posibilitatea de a-si imbogati cunostintele generale.

In cadrul urmatoarelor Ateliere de Arta vom patrunde intr-o lume a culorilor si ne vom dezvolta propriul stil artistic:

9. Atelierul de Inchistrit – traditia incondeierii oualor in Bucovina este o arta mostenita din strabuni, o arta-emblema a tinutului de basm pe care bucovinenii o respecta cu sfintenie. Inspirata din momentele esentiale ale omului aflat in permanenta comuniune cu natura si inspirata din motivele traditionale, inchistrarea oualor de Paste inseamna multa munca, migala, inspiratie si in definitiv bucuria de a maiestri un obiect unic si atat de valoros prin tot ceea ce reprezinta. In cadrul acestui atelier vom invata cum se pregatesc ouale pentru a putea fi inchistrite vom folosi chisita, un instrument traditional pentru incondeiat cu care vom realiza modele geometrice deosebite folosind ceara naturala de albine si culori pe care le vom obtine in mod natural din plante.

10. Atelierul de Pictura – vom deprinde primele taine ale olaritului plecand de la procurarea argilei si prelucrarea sa pana la arderea obiectelor pe care le vom confectiona. Cu ajutorul pensulei, a imaginatiei si a culorilor potrivite vom da viata obiectelor din ceramica intr-un mod aparte, care ne reprezinta. Astfel, in cadrul acestui atelier vom transforma simple bucati din ceramica sau lemn in adevarate opere de arta care, la final, vor fi demne de a ne decora si impodobi casa ori pentru a fi daruite celor dragi.

11. Atelierul de Dansuri Populare –  „unde-i joc si voie buna toata lumea se aduna!” Bucovina este locul unde traditiile populare si-au pastrat puritatea si au fost transmise din generatie in generatie. In cadrul acestui atelier vom patrunde in fascinanta lume a dansurilor locale, fiecare dans fiind o combinatie de pasi si miscari ritmate ce exprima voiosie si dragoste pentru port si pamanturi, prin cantec, „batute” si „invartite”. Ne vom prinde in hore sau in perechi si vom invata cei mai faimosi pasi de joc popular din Bucovina.

12. Atelierul de Impaslit – vom invata cum se prelucreaza lana, cum se realizeaza pasla si tehnicile de vopsire cu ajutorul culorilor naturale. Pasla este un material versatil ce ofera o mare diversitate a metodelor de utilizare. Va invitam sa invatam prin joaca intr-un atelier distractiv si colorat unde vom utiliza materiale prietenoase cu mediul, vom da frau liber imaginatiei si vom lucra cu dibacie traistute sau orice ne dorim, obiecte ce vor deveni cadouri perfecte pentru cei dragi!

13. Atelierul de Cusut – locul perfect unde vom invata tehnici de cusut vechi precum „punctul in cruce”, cu ajutorul caruia vom lucra semne de carte deosebite pe care le vom folosi cu mare drag. Astfel, daca esti pasionat de lectura si iti doresti sa-ti realizezi propriul tau semn de carte cu manutele tale, acesta este atelierul de la care nu poti lipsi!

Ateliere 9, 10, 11, 12 sau 13

*Tarifele sunt valabile pentru plecarile din: Suceava, Iasi, Botosani, Bacau, Piatra Neamt, Targu Neamt, Falticeni, Bistrita.

**Pentru excursiile organizate din Cluj si Targu Mures se achita un supliment de 60 lei (autocar 50/60 locuri), respectiv 80 lei (autocar 35/40 locuri).

***Adultii (parinti/bunici) care participa la excursie vor achita un supliment de 30 lei pentru masa de pranz!

TARIFUL INCLUDE:

  • Transportul cu autocare/microbuze clasificate;
  • Masa de pranz ce include: ciorba/supa + felul 2 + desert;
  • 1 atelier la alegere dintre cele propuse (9, 10,11, 12 sau 13).
  • BONUS: acces la locul de joaca pentru copii 30 minute!

TARIFUL NU INCLUDE:

  • Taxele de intrare la obiectivele turistice.
  • Taxele de poduri, bacuri, parcari.

Nota: Rezervarea pentru mai multe activitati care depasesc valoarea pachetului din program se va face cu cel putin 7 zile inainte de data excursiei rezervate, si este valabila doar in urma confirmarii in scris a organizatorilor!